menu close

Krmítko 3

Veverka je v životě samotář a své teritorium si důkladně střeží. Pokud potkáte více veverek najednou, jedná se zřejmě o matku s mláďaty.

Veverka obecná žije až na období rozmnožování samotářským způsobem života a jiným veverkám se většinou vyhýbá. Veverka bývá aktivní přes den, ale ve vrcholné části dne je většinou ukryta ve svém hnízdě, přičemž se vyhýbá teplu a větší viditelnosti vůči predátorům, mezi které patří především kuna lesní, kočka divoká, liška obecná, lasice kolčava, která loví především mláďata, ale také větší dravci, např. káňata lesní nebo sovy. V zimě nehibernuje, ale tráví ve svém hnízdě větší dobu než v létě.

Pokud se chcete o veverkách dozvědět více, najděte další krmítko a načtěte QR kód.

© 2026 Město Ostrov